interieuradvies

Wat je moet weten over interieuradvies

Als jij niet weet hoe jij je huis moet inrichten, of je loopt tegen een paar specifieke praktische of esthetische problemen aan in je interieur. Dan is een interieuradvies aan huis misschien wel iets voor jouw. In dit artikel vertel ik je wat een interieuradvies is, hoe het in zijn werk aan en hoe je een interieurstilist kiest voor je interieuradvies.

Wat is een interieuradvies?

Een interieuradvies is hulp van een interieurstylist om je huis in te richten middels een advies. Er zijn verschillende vormen van interieuradvies. In een interieuradvies wordt er geadviseerd over vele zaken:

Zo wordt er in zo’n interieuradvies een lichtplan gemaakt, een artikelen lijst en een 3d interieurplan. Hierdoor weet je precies hoe jij je huis moet inrichten en hoe het eruit komt te zien. Dit zonder eerst interieuritems te kopen waar je later spijt van krijgt.

Interieuradvies komt in vele vormen en maten. Zo kun je het net als het vtwonen programma doen met een compleet interieurplan. Dit gaat als volgt:

  1. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan huis
  2. Vervolgens werkt de interieurstylist het plan uit in de volgende onderdelen:
    1. sfeer moodboard
    2. artikelen moodboard
    3. artikelenlijst
    4. plattegrond
  3. Presentatie interieuradvies aan huis

Deze vorm van interieuradvies geven is erg populair voor mensen die een nieuw huis hebben gekocht of voor mensen die gaan verbouwen. Je hebt namelijk al plattegrond van je woning welke de interieurstylist kan gebruiken voor het maken van het 3d interieurplan.

Maar als je niet zo'n groot budget hebt of als je al een heel eind bent met je interieur kun je ook een kort interieuradvies nemen.

Het meest voorkomende is een kort interieuradvies aan huis. Dit is een interieuradvies waarbij de interieurstylist in 3 uur je een concreet plan geeft over hoe jij je interieur moet aanpassen. Hierbij zal de interieurstylist een aantal beelden en producten als voorbeeld laten zien. Zodat je je een beetje kan inleven in hoe het kan worden.

Dit levert klanten als vaak mooie resultaten op zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten. Wel moet je zelf een beetje weten hoe je interieur moet inrichten. Aangezien de interieurstylist alleen een richting geeft wel met concrete stappen en voorbeelden. Maar het meeste zul je zelf moeten doen en invullen. Als je dit niet wilt doen / kunt doen is een compleet interieurplan meer iets voor jouw.

Als een interieuradvies aan huis niet is wat je zoekt zijn er ook andere vormen van interieuradvies. Zo heb je kleurenadvies hierbij geeft de interieurstylist advies over het gebruik van kleuren in je woning. Dit wordt ook vaak gegeven als gratis interieuradvies bij bouwmarkten voor bedrijven die verf verkopen. Denk aan bedrijven als histor en flexa.

Ook kun je vastgoed / verkoop interieuradvies krijgen. Dit is een kort interieuradvies met een paar concrete tips over wat jij aan je interieur moet veranderen om je huis te verkopen. Hierbij gaat het niet om wat jij mooi vind. Maar wat het beste verkoopt en wat de meeste mensen mooi vinden.

Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe: